ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ...

Αποστολή Μηνύματος

Στοματικά διαλύματα

Συμπληρωματικά μέσα στοματικής υγιεινής
Τα στοματικά διαλύματα αποτελούν επικουρικά (συμπληρωματικά) μέσα στοματικής υγιεινής. Δεν αντικαθιστούν ούτε το βούρτσισμα αλλά ούτε και τα βουρτσάκια και η χρήση τους ενδείκνυται μόνο όταν υπάρχει σαφής λόγος και μετά από συνεννόηση με τον θεράποντα οδοντίατρο.

  • Στοματικά διαλύματα

    Τα στοματικά διαλύματα αποτελούν επικουρικά (συμπληρωματικά) μέσα στοματικής υγιεινής. Δεν αντικαθιστούν ούτε το βούρτσισμα αλλά ούτε και τα βουρτσάκια και η χρήση τους ενδείκνυται μόνο όταν υπάρχει σαφής λόγος και μετά από συνεννόηση με τον θεράποντα οδοντίατρο. Υπάρχουν διαλύματα με αντισηπτικούς, αντιμικροβιακούς και αιμοστατικούς παράγοντες αλλά και φθοριούχα διαλύματα.

  • Πότε χρησιμοποιείται αντισηπτικό – αντιμικροβιακό στοματικό διάλυμα και πότε φθοριούχο

    Ισχυρό αντισηπτικό στοματικό διάλυμα χρησιμοποιείται μετά από εξαγωγές, περιοδοντική θεραπεία, καθαρισμό, χειρουργεία, τραυματισμούς της στοματικής κοιλότητας αλλά και καθημερινά αλλά και καθημερινά μικρότερες συγκεντρώσεις.

  • Χρονική απόσταση μεταξύ βουρτσίσματος και στοματικού διαλύματος

    Προσοχή χρειάζεται στον χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί ανάμεσα στο βούρτσισμα και στο αντιμικροβιακό – αντισηπτικό στοματικό διάλυμα. Πολλές οδοντόκρεμες περιέχουν παράγοντες όπως το λαβροθεϊκό νάτριο (sodium lauryl sulfate – SLS) και το μονοφθωροφωσφορικό νάτριο (sodium monofluorophosphate – MFP) που αδρανοποιούν την βασική αντιμικροβιακή ουσία των αντισηπτικών στοματικών διαλυμάτων την χλωρεξιδίνη. Για τον λόγο αυτό προτείνεται η μεσολάβηση τουλάχιστον 30 λεπτών μεταξύ βουρτσίσματος και αντισηπτικού διαλύματος. Για τα φθοριούχα στοματικά διαλύματα δεν υπάρχει αυτός ο χρονικός περιορισμός οπότε μπορεί να γίνουν αμέσως μετά το βούρτσισμα.