ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ...

Αποστολή Μηνύματος

Υπηρεσίες Περιοδοντολογίας

Οδηγίες στοματικής υγιεινής

Η στοματική υγιεινή είναι ένα σύνολο ενεργειών που εφαρμόζονται με σκοπό να απομακρυνθούν από τα δόντια η μικροβιακή πλάκα και τα υπολείμματα των τροφών. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης οδοντικών χαλασμάτων (τερηδόνα) αλλά και φλεγμονών στα ούλα.

Επίδειξη βουρτσίσματος

Προτείνεται η χρήση μιας μαλακής οδοντόβουρτσας. Οι σκληρές και μέτριες οδοντόβουρτσες δεν ενδείκνυνται καθώς μπορούν να προκαλέσουν μη αντιστρεπτό τραυματισμό των ούλων και αποτριβές των δοντιών και επιπλέον δεν λευκαίνουν τα δόντια όπως λανθασμένα επικρατεί.

Καθαρισμός δοντιών (αποτρύγωση) και στίλβωση δοντιών

Περιλαμβάνει την απομάκρυνση της πέτρας (τρυγίας) από τις επιφάνειες όλων των δοντιών με την βοήθεια συσκευής υπερήχων και ταυτόχρονου καταιονισμού ύδατος. Είναι διαδικασία ανώδυνη και είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες.

Αντιμετώπιση περιοδοντικού αποστήματος

Το περιοδοντικό απόστημα αποτελεί πυώδη σχηματισμό που εντοπίζεται στους περιοδοντικούς ιστούς σε άμεση γειτνίαση με κάποιο δόντι. Χαρακτηρίζεται από έντονο πρήξιμο των ούλων καθώς και πόνο.

Αντιμετώπιση περιστεφανίτιδας φρονιμίτη

Οι φρονιμίτες κατά την φάση ανατολής τους μέσα στο στόμα καλύπτονται από τμήμα ούλου. Όταν δημιουργηθεί φλεγμονή στο τμήμα του ούλου που καλύπτει τον φρονιμίτη τότε εμφανίζεται πρήξιμο, πόνος, κακουχία.

Αντιμετώπιση οδοντινικής υπερευαισθησίας

Η οδοντική υπερευαισθησία αποτελεί μία κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από ένα βραχύ και οξύ οδοντικό πόνο, ο οποίος προκαλείται όταν εξωτερικά ερεθίσματα επιδράσουν σε οδοντίνη που έχει αποκαλυφθεί στο στοματικό περιβάλλον και δεν μπορεί να αποδοθεί σε άλλη οδοντική βλάβη ή πάθηση. Τα εξωτερικά ερεθίσματα τα οποία μπορούν να πυροδοτήσουν μία αντίδραση υπερευαισθησίας μπορεί να είναι ο κρύος αέρας, τα κρύα φαγητά και αναψυκτικά, γλυκά, φρούτα, παγωτά, ακόμα και το βούρτσισμα και τα μεσοδόντια βουρτσάκια.

Διαβάστε Περισσότερα