ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ...

Αποστολή Μηνύματος

Αισθητική Οδοντιατρική

Η αισθητική οδοντιατρική απαντάει στην επιθυμία όλων μας για βελτιωμένη αισθητική και ένα καλύτερο χαμόγελο, που με τη σειρά τους αποτελούν κίνητρο εκ μέρους του ασθενούς για οδοντιατρική θεραπεία. Για την εξασφάλιση της αισθητικής επιτυχίας πρέπει να γίνεται διαγνωστική προσέγγιση του αισθητικού προβλήματος μεταξύ οδοντιάτρων και του ασθενούς.

Σχεδιασμός χαμόγελου και διάταξης δοντιών

Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στον ασθενή να δει πως θα δείχνουν τα δόντια του μετά από θεραπείες και αισθητικές παρεμβάσεις. Για τον σκοπό αυτό λαμβάνονται φωτογραφίες του χαμόγελου και αποτυπώματα των δοντιών και σχεδιάζεται εκ νέου η διάταξη των δοντιών είτε σε υπολογιστή είτε σε ειδικά εκμαγεία τριών διαστάσεων.

Αφαίρεση χρωστικών με σοδοβολή (αεροστίλβωση)

Οι χρωστικές που εναποτίθενται στα δόντια από τις διάφορες τροφές (κεράσια, παντζάρια, σοκολάτα), τον καφέ, το κρασί, το μαύρο τσάι, το τσιγάρο και τα στοματικά διαλύματα που περιέχουν χλωρεξιδίνη μπορούν να αφαιρεθούν με σοδοβολή. Από την συσκευή σοδοβολής εκτοξεύεται νερό, αέρας και σόδα υπό πίεση και με τον τρόπο αυτό αφαιρούνται ανώδυνα και γρήγορα όλες οι χρωστικές αφήνοντας τα δόντια πιο λευκά και πιο καθαρά και βελτιώνοντας άμεσα την αισθητική του χαμόγελου.

Λεύκανση δοντιών στο ιατρείο ή/και στο σπίτι

 

Τοποθέτηση οδοντικού κοσμήματος ή στρας (strass)

Το κόσμημα δοντιού ή στρας είναι ένας πολύτιμος ή ημιπολύτιμος λίθος ή ένα σχέδιο κατασκευασμένο από πολύτιμο μέταλλο το οποίο τοποθετείται ανώδυνα επάνω στα δόντια δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό χαμόγελο. Εάν τοποθετηθεί σωστά δεν επηρεάζει την υγεία των δοντιών. Η αφαίρεσή του είναι το ίδιο ανώδυνη, γίνεται σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν επηρεάζει την υγεία του δοντιού. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων από την οποία μπορεί να επιλέξει ο ασθενής ανάλογα με τις αισθητικές απαιτήσεις του.

Λευκές εμφράξεις (σφραγίσματα)

 

Ένθετα και επένθετα σύνθετης ρητίνης ή πορσελάνης

Τα ένθετα και τα επένθετα είναι αποκαταστάσεις που κατασκευάζονται εκτός του στόματος στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο από υλικά όπως ρητίνες και πορσελάνες. Τοποθετούνται και συγκολλούνται πάνω σε δόντια με εκτεταμένες καταστροφές ενώ αποτελούν κατασκευές ενδιάμεσες του σφραγίσματος και της στεφάνης (θήκης). Με τις κατασκευές αυτές διατηρείται όσο το δυνατόν περισσότερη οδοντική ουσία σε σχέση με μια στεφάνη (θήκη) στην οποία απαιτείται εκτεταμένο τρόχισμα του δοντιού. Μειονέκτημα τους είναι το υψηλό κόστος σε σχέση με μια έμφραξη (σφράγισμα) και η πιθανότητα αποκόλλησής τους ενώ στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγονται η υψηλή αισθητική, η αυξημένη μηχανική αντοχή και η διατήρηση μεγάλου τμήματος υγιούς οδοντικής ουσίας.

Όψεις πορσελάνης και ρητίνης πρόσθιων δοντιών

Οι όψεις είναι πολύ λεπτά φύλα από πορσελάνη ή σύνθετη ρητίνη που τοποθετούνται στις εξωτερικές επιφάνειες των πρόσθιων δοντιών για να βελτιώσουν την αισθητική του χαμόγελου. Οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται αποκλειστικά στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο ενώ οι όψεις ρητίνης μπορούν να κατασκευαστούν και στο εργαστήριο αλλά και στο οδοντιατρείο. Όψεις τοποθετούνται στα πρόσθια δόντια όταν αυτά παρουσιάζουν δυσχρωμίες, αποτριβές, μεγάλα κενά διαστήματα, είναι άνισα στο μέγεθος, ελαφρώς σπασμένα και ελαφρώς στραβά.

Κεραμικές στεφάνες και γέφυρες