ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ...

Αποστολή Μηνύματος

Μεσοδόντια βουρτσάκια

Χρησιμοποιούνται για να αφαιρέσουν την μικροβιακή πλάκα

 • Τι είναι τα μεσοδόντια βουρτσάκια;

  Τα μεσοδόντια βουρτσάκια είναι μικρά βουρτσάκια που κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και χρησιμοποιούνται για να αφαιρέσουν την μικροβιακή πλάκα που συσσωρεύεται μεταξύ των δοντιών και συγκεκριμένα κάτω από το σημείο που τα δόντια έρχονται σε επαφή.

  Η καθημερινή χρήση τους είναι απαραίτητη σε άτομα με προβλήματα των ούλων και κενά μεταξύ των δοντιών αλλά δεν ενδείκνυνται τους υπόλοιπους ασθενείς καθώς η λανθασμένη εφαρμογή και χρήση τους μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες φθορές σε ούλα και δόντια. Το κατάλληλο μέγεθος του μεσοδόντιου βουρτσακίου για κάθε ασθενή και κάθε περιοχή δοντιών θα καθοριστεί με την βοήθεια του οδοντιάτρου.

 • Κάθε πότε αλλάζονται τα μεσοδόντια βουρτσάκια;

  Τα μεσοδόντια βουρτσάκια δεν είναι μιας χρήσης και αλλάζονται όταν το σύρμα τους λυγίσει και όταν οι τρίχες τους μαδίσουν. Όσο πιο συχνά χρησιμοποιείται ένα βουρτσάκι, τόσο πιο μικρός ο χρόνος ζωής του.

 • Ποια διαφορά έχουν τα μεσοδόντια βουρτσάκια με το νήμα;

  Το νήμα χρησιμοποιείται για να απομακρύνει την μικροβιακή πλάκα και τα υπολείμματα των τροφών από τα σημεία που τα δόντια έρχονται σε επαφή, ενώ τα μεσοδόντια βουρτσάκια χρησιμοποιούνται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια επαφής των δοντιών. Το νήμα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο κάθε ασθενής ενώ τα βουρτσάκια όχι.